Allergenen

Selder , Pindanoten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en wortelen en snij in hapklare stukken.

  2. Pel de sjalotten en snipper fijn.

  3. Snij de selderstengels in fijne plakjes.

  4. Pel en snipper de look fijn.

  5. Verwarm een scheut olijfolie op een matig vuur in een gietijzeren kookpot en voeg de sjalotsnippers toe. Bak glazig. Kruid met peper en zout en roer de look erdoor.

  6. Laat even bakken en roer de selderplakjes erdoor. Laat op een laag vuur 10 min sudderen en voeg de laurierblaadjes, wortelen en rozemarijn toe. Roerbak 5 min.

  7. Voeg de tomatenpuree toe, laat bakken en blus met rode wijn. Roer de maïzena los in weinig water en roer door de wijn. Laat tot 0,5 inkoken.

  8. Overgiet met groentebouillon. Voeg de 1 el sojasaus, gepelde tomaten en aardappelen toe. Zorg ervoor dat alles onder staat en voeg indien nodig meer groentebouillon toe. Dek de pot af en laat op een zacht vuur in 45 min gaar sudderen.

  9. Champignons

    Klop 2 el sojasaus, gerookt paprikapoeder en ahornsiroop in een kom door elkaar.

  10. Scheur de oesterzwammen in stukken en schep door de saus.

  11. Bak op een hoog vuur goudbruin en krokant in hete olie. Voeg bij de stoofpot en laat nog even inkoken.

  12. Laat de stoofpot 1 nacht rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  13. Snipper de peterselieblaadjes fijn en strooi over de opgewarmde stoofpot.