Vegetarische ‘fricandon’ met bruine rijst

Vegetarische ‘fricandon’ met bruine rijst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen.

  3. Rooster de walnoten en de cashewnoten 8 min in de oven, laat afkoelen en hak fijn.

  4. Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  5. Hak de paddenstoelen fijn.

  6. Verwarm een scheut olie in een pot en stoof de ui- en looksnippers aan. Voeg de gehakte paddenstoelen toe, kruid met peper, oregano, tijm en zout en laat volledig droogstoven.

  7. Snij de dragon, peterselie en salieblaadjes fijn.

  8. Klop de eieren los in een grote kom.

  9. Voeg de rijst, fijngehakte noten, gestoofde paddenstoelen, verse kruiden, cottage cheese, gemalen emmentaler, peper en zout toe en meng stevig.

  10. Giet in een beboterd bakblik. Zet in de oven en bak goudbruin, gaar en stevig in 1 u.

  11. Laat 20 min afkoelen in het bakblik.

  12. Ontvorm en snij in plakjes.