Voorjaarsrolletjes met pindadipsaus

d802cb5f3117115f21d65d9974a2ce7f39fbcfb9be07fed3b816555bf47785b8.jpg

Allergenen

Pindanoten, sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pindasaus: rooster de ongezouten pinda’s droog. Pel de teentjes look en rasp fijn. Rasp de gember fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij fijn.

  2. Pureer de pindasausingrediënten in de blender. Schep de saus in een afgesloten pot en bewaar in de koelkast.

  3. Overgiet de vermicelli in een kom met kokend water en laat 5 min staan, giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij de komkommer overlangs middendoor, schraap de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in julienne.

  5. Verwijder het vel van de kip en trek het vlees in fijne reepjes.

  6. Meng de kippenreepjes met chilisaus en limoensap door de vermicelli.

  7. Zet alle ingrediënten in kommetjes naast elkaar klaar, vul een grote kom met lauw water en leg een schone vochtige handdoek klaar.

  8. Week een rijstvel kort in lauw water, schud het teveel aan water voorzichtig af en leg op de vochtige doek.

  9. Leg op het onderste derde deel van het rijstvel een hoopje kipvermicelli, komkommer en een takje waterkers.

  10. Laat aan de zijkanten ruimte vrij zodat de vulling er niet uit kan vallen.

  11. Sla de onderste rand van het rijstvel over de vulling.

  12. Vouw de linker- en de rechterkant van het rijstvel naar binnen en rol het geheel van de onderkant stevig op. Leg op een schaal en dek losjes af met plasticfolie terwijl je de rest maakt.

  13. Serveer met partjes limoen en pindadipsaus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit