Wok van kalkoenfilet met asperges en oesterzwammen

Wok van kalkoenfilet met asperges en oesterzwammen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook het ei hard in 8 minuten; laat schrikken onder koud water.

  2. Pel het afgekoelde ei en plet met een vork.

  3. Snij het kalkoenfilet in schuine plakken van 2 à 3 cm.

  4. Pel het teentje look en snipper fijn.

  5. Borstel de oesterzwammen schoon en trek de grote exemplaren in stukken.

  6. Schil de asperges en verwijder het houterige uiteinde.

  7. Snij de asperges in 3 à 4 cm lange schuine stukken.

  8. Verwarm de wok, voeg de geklaarde boter toe en bak het vlees in porties goudbruin.

  9. Haal het vlees uit de wok en kruid met peper en zout.

  10. Roerbak de asperges samen met de look en oesterzwammen. Voeg het vlees er weer bij. Blus met water en roer de bouillon erdoor, laat even doorkoken. Schep de spinazieblaadjes erdoor en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Werk af met peterselie en verkruimeld ei. Serveer met gekookte nieuwe aardappeltjes.