Woknoedels met broccoli en zalm

Woknoedels met broccoli en zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schik de zalm in een ovenschotel en bestrijk met zoete chilisaus. Bak in 15 à 20 min net gaar. Snij de zalm in stukjes.

  3. Pluk de blaadjes van de koriander en snij de steeltjes fijn.

  4. Pel de sjalotten en snij in fijne reepjes.

  5. Snij de broccoli in kleine roosjes en schil de steel. Snij de geschilde steel in blokjes.

  6. Verhit een scheut olie in een wokpan en roerbak de broccoli beetgaar. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  7. Schil de gember en rasp fijn.

  8. Rasp de zeste van de limoen en pers het sap eruit.

  9. Verwarm de woknoedels in de microgolfoven met 2 el water.

  10. Roerbak de sjalotsnippers, de koriandersteeltjes en de gember in een scheutje olie. Voeg de broccoli, de sojasaus en de rest van de chilisaus toe.

  11. Schep de warme noedels en de limoenzeste erdoor. Breng verder op smaak met limoensap. Verdeel over kommen.

  12. Schik de stukjes zalm erop en werk af met korianderblaadjes.