Geroosterde zalm met broccoli, limoen en chili

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 zalmfilets (± 800 g)
  • 2 stronkjes broccoli
  • 2 teentjes look
  • 2 el arachideolie
  • 2 lente-uitjes
  • 3 cm gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el vissaus
  • 4 el arachideolie (dressing)
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • zeste en sap van 2 limoenen
  • 1 bos verse koriander
  • Spar pinda’s
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snij de broccoli in roosjes.
3. Pel de look en rasp fijn.
4. Doe de broccoli in een ovenschaal. Besprenkel met olie en bestrooi met look. Schep goed door elkaar en kruid met peper en zout.
5. Schik de zalmfilets ertussen. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
6. Plaats 20 à 25 min in de oven tot de zalm net gaar is.
7. Dressing: snij de lente-uitjes in fijne ringetjes, rasp de gember en snij de chilipeper in flinterdunne plakjes. Snij korianderblaadjes en steeltjes fijn. Hak de pindanoten grof.
8. Meng de dressingingrediënten in een kom en proef. Voeg, indien nodig, meer vissaus en/of limoensap toe naar smaak.
9. Haal de schotel uit de oven en bestrijk de zalm royaal met de dressing.
10. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer onmiddellijk.

< naar recepten