Worstenbrood met kippengehakt en stukjes appel

Worstenbrood met kippengehakt en stukjes appel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij 1/2 appel, zonder klokhuis en met schil, in stukken van 1 x 1 cm.

  2. Meng het gehakt met 1 eidooier, het paneermeel, de kippenkruiden en de appelstukjes.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Rol het bladerdeeg met een deegrol wat dunner.

  5. Snij er 4 rechthoeken uit van ± 15 x 12 cm.

  6. Smeer de randen van elke rechthoek in met wat water. verdeel het gehakt er in de lengte over en vouw toe. Druk aan met een vork.

  7. Klop het eigeel los met een scheutje water en strijk het bladerdeeg ermee in.

  8. Zet 25 à 30 min in de voorverwarmde oven op bakpapier.

  9. Pel de sjalot. Snipper de sjalot en kervel fijn.

  10. Meng de mayonaise met de yoghurt, kervel en sjalot. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Besprenkel de veldsla met wat olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Snij de overige appel in dunne schijfjes.

  12. Serveer het worstenbroodje met de salade, appelschijfjes en dipsaus.