Wortelsoep met espuma van geitenkaas

Wortelsoep met espuma van geitenkaas

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en schil de aardappel. Snij beide in grove stukken.

  2. Schil de wortelen en snij met een dunschiller sliertjes van 1 wortel. Snij de rest grof. Blancheer de wortelsliertjes kort in kokend water. Giet af.

  3. Stoof de ui, aardappel en wortel aan in boter.

  4. Bevochtig met ¾ l gevogeltebouillon. Laat gaar koken.

  5. Doe de soep in de blender en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  6. Mix ¼ l gevogeltebouillon met de geitenkaas. Giet door een puntzeef. Voeg de room toe. Giet alles in een spumafles en steek 2 gasbommetjes op de fles. Schud goed en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  7. Serveer de soep in diepe borden. Werk af met wat wortelsliertjes, enkele toefjes geitenkaasespuma en wat plukjes peterselie.