Yoghurtsorbet met rabarber

Yoghurtsorbet met rabarber

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de suiker, het water en de opengesneden vanillestok aan de kook. Laat 10 minuten trekken. Zeef de suikersiroop.

  2. Reinig de rabarber en snij in kleine stukken. Doe ze in een pan en giet het citroensap en 1,5 dl suikersiroop erbij. Breng aan de kook en laat alles gedurende 5 minuten koken. De rabarber zal uit elkaar vallen. Laat afkoelen.

  3. Hou een kleine hoeveelheid van de rabarbercompote over voor de afwerking. Mix de rest fijn met een mixer en zeef. Meet 3 dl van de rabarbercompote af. Voeg de yoghurt en 2 dl suikersiroop toe en meng alles goed. Draai af in een sorbetmachine en zet 12 uren in het diepvriesvak.

  4. Schep mooie bollen van de sorbet. Leg in elk schaaltje een beetje rabarbercompote en schik er een bolletje rabarberyoghurtsorbet op. Serveer onmiddellijk.