Zalm chowder

Zalm chowder

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak de sneden ontbijtspek krokant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.

  2. Pel en snipper de uien fijn.

  3. Rits de naaldjes van de takjes tijm.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 1 cm.

  5. Snij de zalm in blokjes van 3 op 3 cm.

  6. Smelt de boter in een pot en bak de spekblokjes krokant. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en bak de uisnippers zacht in het overgebleven vet, zonder ze te laten kleuren.

  7. Voeg tijmnaaldjes, laurierblaadjes en aardappelplakjes toe en overgiet met visfond en 4 dl water.

  8. Kruid met pilipili, versgemalen peper en zeezout. Breng aan de kook en laat 10 min doorkoken.

  9. Plet enkele aardappelen met een vork tegen de rand van de pot. Schep door de chowder en laat nog even doorkoken om in te dikken.

  10. Voeg de zalm toe en laat 2 min koken. Haal de pot van het vuur, dek af en laat rusten. De vis zal nog even verder garen.

  11. Voeg de room en spekblokjes toe en breng verder op smaak met peper en zout.

  12. Bestrooi met zeste van citroen, bieslook en peterselie.

  13. Werk af met spekkruimels en serveer.