Zeebaars met fijne aardappelpuree, rucola, bospaddenstoelen en truffelolie

Zeebaars met fijne aardappelpuree, rucola, bospaddenstoelen en truffelolie

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de rucola fijn.

  2. Borstel de paddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in stukken.

  3. Pel en snipper de look fijn. Rits de tijmnaaldjes van de takjes.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in stukken van gelijke grootte van ± 3 op 3 cm. Als de stukken niet even groot zijn, hebben ze een verschillende gaartijd.

  5. Kook de aardappelen net gaar. Giet ze af en doe ze terug in de warme pan. Laat ze even droog stomen.

  6. Draai de aardappelen door de roerzeef (passe-vite). Voeg een klontje boter toe, rasp er nootmuskaat over en schep alles door elkaar. Voeg eventueel een scheutje warme melk toe.

  7. Schep de rucola eronder en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Hou warm.

  8. Bak de paddenstoelen op een hoog vuur in boter met een fijngesnipperd teentje look erbij. Kruid met zwarte peper en zout. Schep de peterselie, tijm en bieslook erdoor.

  9. Kruid de vis met peper en zout. Verhit de geklaarde boter in een ruime braadpan.

  10. Bak de vis op een hoog vuur goudbruin en gaar aan beide zijden.

  11. Schep de puree in een spuitzak en spuit toefjes puree op voorverwarmde borden.

  12. Snij de vis in stukken en schik samen met de paddenstoelen tussen de puree. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

  13. Druppel er wat truffelolie over en serveer.