Aardappelchips met groen kruidenzout en rillettes van gerookte makreel
Vis , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Versnipper een deel van de groene kruiden en meng met de in stukjes gesneden makreelfilet.
-
Maak het geheel smeuïg met de mayonaise en zure room. Kruid met peper en weinig zout.
-
Was de aardappelen en snij met behulp van een mandoline in hele fijne plakjes. Bewaar in water.
-
Pluk de rest van de groene kruiden en droog ze in de microgolf. Schik de kruiden op een stukje keukenrol en droog ze door de microgolf telkens 20 sec te doen draaien met de kruiden erin.
-
Herschik na elke keer de kruiden op het stukje keukenrol. Herhaal dat tot de kruiden droog zijn. Let op: eerst worden ze slap. Dat is normaal. Doe verder tot ze droog zijn en vergeet zeker niet om na iedere beurt de kruiden te herschikken.
-
Wrijf de gedroogde kruiden door een fijne zeef.
-
Meng de groene kruiden met een deel zout.
-
Frituur de schijfjes aardappel op 170°C.
-
Bestrooi rijkelijk met het groene kruidenzout.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven