Aardappelchips met groen kruidenzout en rillettes van gerookte makreel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Versnipper een deel van de groene kruiden en meng met de in stukjes gesneden makreelfilet.

  2. Maak het geheel smeuïg met de mayonaise en zure room. Kruid met peper en weinig zout.

  3. Was de aardappelen en snij met behulp van een mandoline in hele fijne plakjes. Bewaar in water.

  4. Pluk de rest van de groene kruiden en droog ze in de microgolf. Schik de kruiden op een stukje keukenrol en droog ze door de microgolf telkens 20 sec te doen draaien met de kruiden erin.

  5. Herschik na elke keer de kruiden op het stukje keukenrol. Herhaal dat tot de kruiden droog zijn. Let op: eerst worden ze slap. Dat is normaal. Doe verder tot ze droog zijn en vergeet zeker niet om na iedere beurt de kruiden te herschikken.

  6. Wrijf de gedroogde kruiden door een fijne zeef.

  7. Meng de groene kruiden met een deel zout.

  8. Frituur de schijfjes aardappel op 170°C.

  9. Bestrooi rijkelijk met het groene kruidenzout.