Andijviesoep

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Pel de ui en teentjes look. Snipper beide fijn. Spoel de selder en snij fijn.

  2. Laat een klontje boter smelten in een grote kookpot. Fruit de ui- en looksnippers en aardappelblokjes hierin. Voeg de selder en het laurierblad toe. Laat het geheel kort stoven. Giet de groentebouillon erbij en laat de aardappelen hierin garen.

  3. Reinig de krop andijvie grondig. Pluk de bladeren en snij fijn.

  4. Doe de andere klont boter in een andere pot en laat smelten. Voeg de andijvie toe en laat in 5 minuten slinken.

  5. Voeg de andijvie toe aan de rest van de soep en laat nog kort koken.

  6. Giet de soep in een blender en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de makreel in kleine stukjes. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  8. Serveer de warme soep in kommetjes. Werk af met de fijngesnipperde sla en stukjes makreel.