Anticuchos (gegrilde vleesspiezen)

Kookgerei
Prikkertjes (1)
Eieren , Gluten , Melk , Mosterd en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade:
-
Pel de look en snij de chilipeper in stukjes. Doe samen met de sojasaus, sriracha, rijstazijn, 1/2 limoensap en het komijnpoeder in een hakmolentje en mix fijn. Kruid met peper en zout.
-
Snij de kip in stukken en doe met de marinade in een kom. Meng goed door elkaar, dek af en zet minimum 1 u tot een nacht in de koelkast.
-
Aji verde-saus:
-
Verwijder de zaadjes van de groene chilipeper. Pel 1/2 look. Snij de lente-ui en 1/2 koriander grof. Doe de chilipeper, koriander, lente-ui, look, mayonaise, zure room en sap van1/2 van de limoenen in de blender en mix tot een gladde saus. Kruid met zout en zwarte peper.
-
Rijg de kip aan spiesen. Verwarm de BBQ of verhit een grillpan op een laag vuur.
-
Gril de kipspiesen aan beide kanten tot de kip gaar is.
-
Pel de rode ui en snij fijn. Serveer de kipspiesen met aji verde, fijngesneden rode ui en korianderblaadjes.