Apero bloemkool met groene dressing en granaatappel

6Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • olie
  • kurkuma
  • komijn
  • 100 g fetakaas
  • 2 el bladpeterselie
  • 2 el dragon
  • 2 el Boni Selection volle yoghurt
  • 1 sjalot
  • 1 el Boni Selection vloeibare honing
  • Spar zadenmix
  • bicky uitjes
  • Spar granaatappelpitten
Recept
  1. Snij het groen van de bloemkool.
  2. Verwarm de oven voor op 160°C.
  3. Smeer de bloemkool volledig in met olie en bestrooi met kurkuma en komijn.
  4. Pak de bloemkool in aluminiumfolie in en gaar 1 u in de voorverwarmde oven of op de barbecue.
  5. Dressing: pel de sjalot en snij fijn. Mix alle ingrediënten tot een dressing.
  6. Afwerking: kleur de zadenmix in een droge koekenpan.
  7. Schik de bloemkool op een bord of schotel. Verdeel de dressing erover en -rond.
  8. Werk af met de gekleurde zadenmix, bicky uitjes, plukjes platte peterselie en granaatappelpitjes.
< naar recepten