Aprilvisjes

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 blik Boni Selection tonijn in eigen nat
  • ½ ui
  • 1 kl Boni Selection kappertjes
  • 5 Boni Selection fijne augurkjes op azijn
  • 1 el limoensap
  • 1 el Boni Selection mayonaise
  • 2 pakjes Spar bladerdeeg
  • 1 Spar ei
  • Spar geroosterde sesamzaadjes
  • Spar maanzaad
  • Spar pompoenpitten
  • paar Boni Selection ontpitte zwarte olijven
Recept
  1. Hak de augurkjes en kappertjes zeer fijn en snipper de ui fijn.
  2. Laat de tonijn uitlekken en schep de augurkjes, de kappertjes, de mayonaise, het limoensap en de uisnippers erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Klop het ei los.
  5. Bestrijk een 3 cm brede reep bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes en maanzaad.
  6. Snij deze reep met een scherp mes in kleine driehoekjes.
  7. Steek cirkels uit de rest van het bladerdeeg.
  8. Leg een lepeltje tonijnsalade in het midden van een cirkel.
  9. Kleef het sesamstaartje op de rand van de cirkel en vouw de flap dicht.
  10. Snij met een scherp mes sneetjes in de buik van de vis.
  11. Herhaal dat tot al het bladerdeeg opgebruikt is. Je kan naar eigen fantasie verschillende soorten visjes maken.
  12. Smeer de visjes in met ei en plak er een oogje op van een kappertje, plakje augurk of olijf.
  13. Bak goudbruin en gaar in 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
< naar recepten