BBQ-wrap met pulled chicken
 
                    
                    
                Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Marinade: meng de ketchup met het gerookt paprikapoeder, het lookpoeder, de cayennepeper, de honing, de worcestersaus en 1 kl zout. 
- 
                    
                    Hou ½ van de marinade apart. Masseer de kip met de overige marinade. Dek af en laat 1 nacht marineren in de koelkast. 
- 
                    
                    Pel de rode uien en snij in Trek de rokken uit elkaar. 
- 
                    
                    Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika’s en snij elke paprika overlangs in 2. 
- 
                    
                    Leg de rode uien en paprika’s in een aluminium bakje en bedek met de kip. Besprenkel met arachideolie. 
- 
                    
                    Warm de barbecue voor op 180 à 200°C. Schuif de kolen naar 1 kant van de barbecue zodat de kip indirect gebakken kan worden. 
- 
                    
                    Plaats de aluminium bakjes met de kip indirect op de barbecue (op de kant van de rooster waar geen kolen onder liggen) en laat 1 u afgedekt bakken, indien mogelijk met gesloten deksel. 
- 
                    
                    Haal de kippenbouten van het vuur en verwijder het vel. Trek het vlees van de bouten met een vork. 
- 
                    
                    Verwijder de schil van de paprika. 
- 
                    
                    Roer de apart gehouden marinade en paprika met een vork door de kip. 
- 
                    
                    Vul de wraps met ijsbergsla, witte kool en pulled chicken. Vouw ze toe en plaats tussen een visklem. 
- 
                    
                    Gril 1 min aan elke kant op de barbecue en serveer, eventueel met looksaus. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                