Bentobox met opgerolde omelet, rijst, gerookte makreel, opgelegde komkommer en aardbeien

Bentobox met opgerolde omelet, rijst, gerookte makreel, opgelegde komkommer en aardbeien

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en snipper de sjalot. Breek de eieren in een mengkom en klop ze los met een scheutje room en de sjalotsnippers. Kruid het eimengsel met peper en zout.

  2. Bak de eieren tot een omelet en rol voorzichtig op. Laat afkoelen en snij in schijfjes.

  3. Breng de suiker en azijn met 200 ml water aan de kook en laat afkoelen.

  4. Snij de komkommer in schijfjes en voeg toe aan de azijnmarinade. Dit kan gerust enkele dagen op voorhand. Bewaar de opgelegde komkommer in een afgesloten weckpot.

  5. Kook de boontjes, mange-touts en broccolini beetgaar in kokend gezouten water. Koel direct af in koud water en snij in kleinere stukjes. Snij de rode peper in kleine stukjes.

  6. Serveer de rijst in een vakje van de bentobox en schik de groentjes erover. Breng op smaak met een scheut olijfolie en nog wat peper en zout. Werk af met stukjes rode peper.

  7. Prak de makreel in stukken en garneer met de blaadjes peterselie.

  8. Spoel de aardbeien onder koud water en leg in 1 van de vakjes van de bentobox.

  9. Werk de bentobox af met de schijfjes gepekelde komkommer.