Biefstuk met roquefortboter

Biefstuk met roquefortboter

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Roquefortboter: verkruimel de roquefort over de zachte boter, plet met een vork goed door elkaar. Meng de tijmnaaldjes erdoor en kruid met peper en zout. Verpak de boter in plasticfolie en draai er een rolletje van. Laat opstijven in de koelkast.

  2. Snij de tomaat en komkommer in plakjes. Was en droog de sla.

  3. Verdeel de groenten over de borden.

  4. Verhit de frituurolie tot 170°C.

  5. Snij de roquefortboter in plakken.

  6. Kruid het vlees en bak naar smaak in hete boter aan beide kanten goudbruin.

  7. Bak de frieten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Schik het vlees op de borden, laat er een plakje roquefortboter over smelten.

  9. Serveer met frieten, mayonaise en de rest van de roquefortboter.