Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Maak de bloemkool schoon. Weeg 750 gr bloemkool af en snij grof voor de soep. Snij de rest van de bloemkool in roosjes en vervolgens in plakjes.
-
Leg de plakjes bloemkool op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Rooster de bloemkool in de oven in 10 minuten goudbruin en knapperig.
-
Doe intussen de grof gesneden bloemkool met de knoflook, de rozemarijn, de room en de melk in een pan. Breng aan de kook en kook de bloemkool in 10-12 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
-
Schep de soep in 4 kommen of diepe borden en garneer met de plakjes geroosterde bloemkool en een straaltje olijfolie.
-
Serveer er krokante kruidencrostini bij: verwarm de oven voor op 220°C. Besprenkel dunne sneetjes stokbrood of Odenwald toastjes royaal met olijfolie. Bestrooi met grof zeezout en fijngehakte kruiden. Rooster de crostini in de oven in 10 minuten goudbruin en krokant.