Brick met ei en tonijn

Brick met ei en tonijn

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af, laat uitdampen en plet met een vork.

  2. Snipper de peterselie fijn en schep ½ door de geplette aardappelen. Kruid met peper en zout.

  3. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken.

  4. Pel de uien en snipper fijn.

  5. Neem een vel brickdeeg en vorm in het midden een cirkel van geplette aardappelen. Druk een dopje harissa in het midden van de cirkel en breek het ei erin. De geplette aardappelen zorgen ervoor dat het ei op zijn plaats blijft.

  6. Verkruimel wat tonijn over de aardappelen, bestrooi met snippers ui, wat kappertjes, de rest van de peterselie en als laatste de gemalen kaas.

  7. Vouw het brickdeeg dicht tot een vierkant pakketje. Herhaal met de overige ingrediënten.

  8. Verhit een laagje olie in een pan.

  9. Leg de brick met de vouwkant naar beneden in de hete olie en bak goudbruin. Keer om met behulp van een spatel en bak ook de andere zijde goudbruin en krokant.

  10. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.