Bruschetta met pesto van broccoli en maatjes

8Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 Spar stokbroden
  • 8 maatjes
  • 2 bokalen Boni Selection witte boontjes (340 gr)
  • 1 stronk broccoli
  • 2 teentjes look
  • 15 g basilicumblaadjes
  • 8 cl Boni Selection olijfolie
  • 40 g gemalen parmezaan
Recept

1. Snij de broccoli in roosjes. Stoom of kook de broccoliroosjes zacht. Laat ze schrikken onder koud water en dep droog met keukenpapier.
2. Pesto: pel de teentjes look. Doe de broccoli samen met de look, basilicumblaadjes en olijfolie in de keukenmachine en mix tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Voeg de gemalen parmezaan toe en mix nogmaals.
3. Spoel de witte boontjes onder koud water en laat uitlekken. Plet ze grof met een vork. Kruid met peper en zout.
4. Snij de maatjes in 2 filets.
5. Snij het brood in 16 schuine plakken en bestrijk met pesto. Verdeel de witte boontjes erover en dek af met een half maatje.

< naar recepten