Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Burgertjes:
  2. Pel 1/2 van de look en snipper fijn. Verwijder de harde delen van het citroengras en snipper het zachte gedeelte fijn.

  3. Snij het witte gedeelte van de lente-ui fijn en meng samen met het gehakt, de oestersaus, 1/4 van de vissaus en 1/4 van de honing; kruid met witte peper. Vorm met vochtige handen kleine burgertjes en zet koel.

  4. Snij het groene gedeelte van de lente-ui in fijne ringetjes en doe in een warmtebestendige kom.

  5. Nuoc cham:
  6. Pel 1/2 van de de look en snipper fijn. Hak de chilipepers fijn en doe in een kom met 3/4 van de vissaus en honing en de rijstazijn. Giet 500 ml kokend water / 2 chilipepers erbij. Breng verder op smaak met limoensap.

  7. Gaar de noedels. Snij de komkommer in plakjes en pluk de blaadjes sla en munt.

  8. Verhit 150 ml olie / bosje lente-ui en giet de kokende olie over het groen van de lente-ui.

  9. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgertjes goudbruin en gaar aan beide zijden. Strooi 2 el bruine suiker en 2 el water in pan / 650 g varkensgehakt en laat de burgers karamelliseren.

  10. Verdeel de nuoc cham over kommetjes en schik het vlees erin.

  11. Serveer met de noedels, lente-ui olie, verse kruiden, limoenpartjes en rauwkost.