Carpaccio van chocolade met sinaasappel en hazelnootcrumble

Carpaccio van chocolade met sinaasappel en hazelnootcrumble

Kookgerei

Bakpapier (1)

Allergenen

Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil 1/2 van de sinaasappelen met een dunschiller. Snij de schil in fijne julienne. Breng het merendeel van het water met het merendeel van de suiker aan de kook. Voeg de schil toe en laat 15 min zachtjes konfijten. Laat uitlekken op bakpapier.

  2. Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje en laat op laag vuur indikken tot een karamelachtige saus (20 à 25 min). Roer regelmatig. Laat afkoelen.

  3. Smelt de witte, melk- en pure chocolade elk apart au bain-marie. Giet op bakpapier en strijk 2 mm dun uit. Laat opstijven in de koelkast.

  4. Rooster de hazelnoten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Hak grof.

  5. Maak een lichte karamel met de rest van de suiker en het water. Meng de hazelnoten erdoor, laat afkoelen en hak fijn tot een crumble.

  6. Pel de rest van de sinaasappels en snij in dunne schijfjes.

  7. Snij of breek de chocolades in dunne plakjes.

  8. Lepel wat dulce de leche op elk bord en strijk licht uit. Leg er enkele schijfjes sinaasappel op.

  9. Schik de plakjes pure, melk- en witte chocolade dakpansgewijs over elkaar.

  10. Werk af met de hazelnootcrumble en gekonfijte sinaasappelschil.