Carpaccio van sinaasappel met kabeljauwbrandade

Carpaccio van sinaasappel met kabeljauwbrandade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng een pot water aan de kook en pocheer hierin de kabeljauwfilet net gaar.

  2. Laat uitlekken, trek de vis met een vork uit elkaar in lamellen en doe in een pot samen met de blaadjes laurier.

  3. Verwarm de melk samen met de room en de gepelde look.

  4. Verwarm de olie apart.

  5. Zet de kabeljauw op een zacht vuurtje en roer er afwisselend 1 el romige melk en 1 el olie door.

  6. De brandade zal uiteindelijk beginnen te binden zoals een aardappelpuree. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de olijven in ringetjes.

  8. Boen de sinaasappelen schoon, snij ze in fijne plakken en schik op borden.

  9. Schep er hoopjes brandade op en werk af met olijfringetjes en plukjes peterselie.