Chicken pie met champignons

Chicken pie met champignons

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Pel de uien, schil de wortels, reinig de selder. Spoel de peterselie. Pluk 2 eetlepels blaadjes en hou apart. Hak 1 ui, de wortels, de selder en de peterselie in grove stukken.

 2. Doe de grofgesneden groenten, de laurier en de tijmtakjes in een grote pot. Leg de kip erop. Voeg water toe tot de kip net onderstaat. Breng aan de kook en laat 45 minuten op een laag vuur garen. Haal de kip uit het kookvocht. Pluk het vlees van de kip.

 3. Zet de pan met kookvocht op een hoog vuur en kook het gedurende 30 minuten in tot een stevige bouillon.

 4. Snij het kippenvlees ondertussen in stukjes van ± 1,5 cm.

 5. Reinig de champignons en snij in schijfjes. Bak ze op hoog vuur in wat olijfolie tot ze vocht afgeven.

 6. Reinig de prei. Snij de prei en overige uien in dunne schijfjes en stoof ze aan in een beetje boter. Voeg de spekblokjes toe als de uien glazig zijn. Neem de pan van het vuur als de spekblokjes goudbruin zijn.

 7. Zeef de bouillon en meet 1,5 liter bouillon af.

 8. Verwarm de oven voor op 180°C.

 9. Laat de boter smelten en meng met de bloem tot een stevige pasta. Voeg de bouillon vervolgens geleidelijk toe tot je een smeuïge saus krijgt. Laat even doorkoken.

 10. Meng de room, mosterd, kip, champignons, spek, prei, en erwtjes door de saus. Voeg 2 eetlepels gehakte peterselie toe en meng door de schotel. Kruid met peper en zout.

 11. Verdeel het mengsel over 1 grote ovenschotel. Bestrijk de bovenkant van de binnenranden van de schotel met het losgeklopte ei. Bedek de schotel met bladerdeeg en druk het aan tegen de wand. Snij het overtollige deeg weg. Maak met het overtollige deeg versieringen voor de pie.

 12. Maak een klein gaatje in het midden van het deeg en steek er een metalen spuitmond in. Zo blaast het bladerdeeg niet volledig op. Bestrijk de pie met losgeklopt ei.

 13. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak de chicken pie gedurende 25 minuten.

 14. Tip: serveer met gestoomde aardappelen of pasta.