Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dipsaus: schil de gember en rasp fijn. Meng met de rest van de dipsausingrediënten.

  2. Deeg: meng in een kom de bloem met het zout en 220 ml net gekookt water met een lepel tot een deeg. Laat iets afkoelen en kneed het deeg 5 min met je handen. Vorm tot een bol, bestrijk met arachideolie en verpak in plasticfolie. Laat 30 min rusten.

  3. Vulling: snij het groene en witte gedeelte van de lente-uitjes apart fijn. Pel de look en snipper fijn. Meng de ingrediënten, behalve het groen gedeelte van de lente-uitjes, in een kom; dek af en plaats in de koelkast.

  4. Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Steek zoveel mogelijk cirkels uit, stapel ze op elkaar met tussenin een stukje vetvrij papier, dek af met een vochtige doek.

  5. Leg een kleine koffielepel vulling in het midden van een deegrondje, strijk de randen in met water en vouw dicht. Druk de randen goed aan met een vork of vouw de deegrondjes dicht tot een buideltje.

  6. Verhit 1 à 2 eetlepels arachideolie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de dumplings in 2 min aan elke kant goudbruin.

  7. Giet een bodem water erbij en dek de pan af. Laat afgedekt stomen tot het deeg zacht en het gehakt gaar is. Verwijder het deksel en laat droog koken. Bak de volgende porties.

  8. Serveer de dumplings met de dipsaus en bestrooi met het groen van de lente-uitjes.