Couscoussalade met sinaasappel, wortel en appel
Ingrediënten
- 2 sinaasappelen
- 2 wortels
- 400 g Boni Selection couscous
- 4 el Spar pistachenoten
- 6 el Spar rozijnen
- 2 appels
- verse munt
- 1 sinaasappel
- ½ kl oranjebloesemwater
- 1 dl Boni Selection olijfolie
- 1 kl Boni Selection mosterd
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl korianderpoeder
Recept
- Dressing: meng het sap van de sinaasappel met de mosterd, het oranjebloesemwater, de olijfolie, de komijn en de koriander. Kruid met peper en zout.
- Kook de couscous zoals vermeld op de verpakking.
- Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
- Pel de eetsinaasappel en snij in stukjes.
- Hak de pistachenoten grof.
- Schil de appel niet. Verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
- Meng de nog warme couscous met de dressing, wortel, appel, pistachenoten, rozijnen en sinaasappelstukjes.
- Werk de salade af met munt.
- Eet de salade lauw of laat afkoelen in de koelkast.
Delen