Couscoussalade met sinaasappel, wortel en appel

4Geen vlees/vis15minPrint
Ingrediënten
  • 2 sinaasappelen
  • 2 wortels
  • 400 g Boni Selection couscous
  • 4 el Spar pistachenoten
  • 6 el Spar rozijnen
  • 2 appels
  • verse munt
  • 1 sinaasappel
  • ½ kl oranjebloesemwater
  • 1 dl Boni Selection olijfolie
  • 1 kl Boni Selection mosterd
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl korianderpoeder
Recept
  1. Dressing: meng het sap van de sinaasappel met de mosterd, het oranjebloesemwater, de olijfolie, de komijn en de koriander. Kruid met peper en zout.
  2. Kook de couscous zoals vermeld op de verpakking.
  3. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
  4. Pel de eetsinaasappel en snij in stukjes.
  5. Hak de pistachenoten grof.
  6. Schil de appel niet. Verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
  7. Meng de nog warme couscous met de dressing, wortel, appel, pistachenoten, rozijnen en sinaasappelstukjes.
  8. Werk de salade af met munt.
  9. Eet de salade lauw of laat afkoelen in de koelkast.
< naar recepten