Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en snij in fijne ringetjes. Pel de look en snij in fijne plakjes. Schil de gember en snij in kleine blokjes.

  2. Verhit de olie in een kleine pot en voeg look, steranijs, sjalot, kruidnagel, kardemom, chilipepers en een kaneelstokje toe.

  3. Laat op een laag vuur zachtjes 20 min pruttelen tot de ui en look goudkleurig zijn.

  4. Zeef de olie boven een andere pot en verwijder de steranijs, kruidnagel, chilipeper en kaneel. Hou look en sjalot opzij.

  5. Doe de gemberstukjes en Chili Explosion in een gesteriliseerde vuurvaste bokaal en giet de hete olie erover. Opgelet, dit kan gaan bruisen!

  6. Voeg de look en sjalot toe en meng. Sluit de pot af en laat afkoelen.

  7. Zet 1 dag in de koelkast voor gebruik.