Crispy chiliolie

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de sjalotten en snij in fijne ringetjes. Pel de look en snij in fijne plakjes. Schil de gember en snij in kleine blokjes.
-
Verhit de olie in een kleine pot en voeg look, steranijs, sjalot, kruidnagel, kardemom, chilipepers en een kaneelstokje toe.
-
Laat op een laag vuur zachtjes 20 min pruttelen tot de ui en look goudkleurig zijn.
-
Zeef de olie boven een andere pot en verwijder de steranijs, kruidnagel, chilipeper en kaneel. Hou look en sjalot opzij.
-
Doe de gemberstukjes en Chili Explosion in een gesteriliseerde vuurvaste bokaal en giet de hete olie erover. Opgelet, dit kan gaan bruisen!
-
Voeg de look en sjalot toe en meng. Sluit de pot af en laat afkoelen.
-
Zet 1 dag in de koelkast voor gebruik.