Crumbletaartjes met appel

Crumbletaartjes met appel

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Crumble

    Snij de koude boter in blokjes en meng met je vingertoppen door de suiker en bloem tot een kruimelig deeg. Zet in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Taartjes

    Snij 6 cirkels van 12 cm uit het kruimeldeeg.

  4. Vet de taartvormpjes in met boter en strooi er wat bloem in. Leg het deeg erin en druk goed aan. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Beleg met bakpapier en bakparels.

  5. Bak 20 min in de voorverwarmde oven. Verwijder de bakparels en het bakpapier.

  6. Schil de appelen en snij in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de suiker en kaneel erdoor. Verdeel de appelblokjes over de taartvormpjes. Werk af met het crumbledeeg.

  7. Bak 30 min op 180°C.

  8. Serveer warm of koud.