Crumpets met ahornwalnotenboter (soort kleine pannenkoekjes)

Crumpets met ahornwalnotenboter (soort kleine pannenkoekjes)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ahornwalnotenboter: hak de walnoten fijn en meng ze door de zachte boter. Roer de ahornsiroop erdoor. Bewaar in de koelkast. (*)

  2. Verwarm de melk in een pan tot deze lauw is.

  3. Voeg de gist en suiker toe aan de melk, roer goed door elkaar. Dek de kom af met een doek en zet apart op een warme plek om te laten gisten gedurende 10 minuten. (**)

  4. Neem een andere kom, zeef de bloem erin en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Giet het gistmengsel, als het schuimig is geworden, in het kuiltje van de bloem en roer met een garde in cirkelvormige bewegingen. Klop het mengsel tot het glad is. Het moet een lobbig beslag zijn; als het te dik is, voeg je een beetje meer melk toe, maar het mag ook niet te vloeibaar zijn.

  5. Dek de kom af en laat het beslag op een warme plek 45 à 60 minuten in omvang verdubbelen.

  6. Verhit een pan met dikke bodem op middenhoog vuur. Vet de bodem met wat boter of olie in. Vet 3 gelijke ringen aan de binnenkant in en leg ze in de pan om op te warmen. Schep, als de ringen heet zijn, 2 grote lepels van het deeg in elke ring, zodat de ringen ¾ vol zijn. Bak 5 à 7 minuten tot de bovenkant vol gaten zit en er niet meer nat uitziet. Verwijder de ringen met een tang.

  7. Draai, met behulp van een spatel, de crumpets om en bak ze aan de andere kant een minuut of twee, totdat ze goudbruin zijn.

  8. Eet ze terwijl ze nog warm zijn met de ahornwalnotenboter.

  9. (*) Je kan de boter ook invriezen in vormpjes.

  10. (**) Als de gist niet schuimig is na 10 minuten, giet je het uit en begin je opnieuw. Het kan zijn dat de melk te heet was of de gist te oud.