Curanto en olla (vissoep met kool en aardappelen)

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pluk de bladeren van de witte kool en blancheer ze in ruim gezouten water.
-
Pel en snipper de ui en de look. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
-
Hak de chilipepers fijn. Was de aardappelen grondig.
-
Snij de chorizo in plakjes.
-
Was de mosselen en eventuele andere schelpjes grondig.
-
Verwarm een scheut olie in een ruime gietijzeren pot en stoof de uien glazig. Voeg de look, chilipepers en ½ van de lente-ui toe, kruid met peper en zout.
-
Voeg het spek, de kip en chorizo toe en bedek met koolbladeren. Leg de aardappelen hierop en dek af met een laag kool.
-
Bedek met mosselen en schelpen en dek af met koolbladeren. Leg de visfilets daarop en dan nog een laatste laag koolbladeren. Overgiet met witte wijn en bouillon.
-
Plaats het deksel op de pot en laat op een middelhoog vuur gaarkoken.
-
Snij de peterselie en koriander fijn en strooi samen met de rest van de lente-ui over de schotel.
-
Schep vis, vlees, aardappel, kool en schelpen op de borden en serveer de bouillon in kopjes ernaast.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders