Curanto en olla (vissoep met kool en aardappelen)

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pluk de bladeren van de witte kool en blancheer ze in ruim gezouten water.
-
Pel en snipper de ui en de look. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
-
Hak de chilipepers fijn. Was de aardappelen grondig.
-
Snij de chorizo in plakjes.
-
Was de mosselen en eventuele andere schelpjes grondig.
-
Verwarm een scheut olie in een ruime gietijzeren pot en stoof de uien glazig. Voeg de look, chilipepers en ½ van de lente-ui toe, kruid met peper en zout.
-
Voeg het spek, de kip en chorizo toe en bedek met koolbladeren. Leg de aardappelen hierop en dek af met een laag kool.
-
Bedek met mosselen en schelpen en dek af met koolbladeren. Leg de visfilets daarop en dan nog een laatste laag koolbladeren. Overgiet met witte wijn en bouillon.
-
Plaats het deksel op de pot en laat op een middelhoog vuur gaarkoken.
-
Snij de peterselie en koriander fijn en strooi samen met de rest van de lente-ui over de schotel.
-
Schep vis, vlees, aardappel, kool en schelpen op de borden en serveer de bouillon in kopjes ernaast.