Dagnje na buzara of mosselpot met spek en groenten

Allergenen

Selder , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak het oud brood fijn en bak in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  2. Pel de look en snipper fijn.

  3. Snij de selderstengels met bladeren fijn.

  4. Verwijder de zaadjes uit de picantina en snij heel fijn.

  5. Snij de bladpeterselie fijn.

  6. Spoel de mosselen verschillende malen onder koud stromend water. Haal de kapotte mosselen eruit.

  7. Verwarm een scheut olie in een ruime pot en stoof de looksnippers samen met de spekreepjes. Voeg het paprikapoeder en de picantina toe onder voortdurend roeren.

  8. Stort de mosselen erbij, overgiet met wijn en bestrooi met de selder. Dek de pot af en laat openstomen. Schud regelmatig op.

  9. Bestrooi met bladpeterselie en gebakken broodkruimels.

  10. Serveer met versgebakken brood.