Dagnje na buzara of mosselpot met spek en groenten
Selder , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Hak het oud brood fijn en bak in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Pel de look en snipper fijn.
-
Snij de selderstengels met bladeren fijn.
-
Verwijder de zaadjes uit de picantina en snij heel fijn.
-
Snij de bladpeterselie fijn.
-
Spoel de mosselen verschillende malen onder koud stromend water. Haal de kapotte mosselen eruit.
-
Verwarm een scheut olie in een ruime pot en stoof de looksnippers samen met de spekreepjes. Voeg het paprikapoeder en de picantina toe onder voortdurend roeren.
-
Stort de mosselen erbij, overgiet met wijn en bestrooi met de selder. Dek de pot af en laat openstomen. Schud regelmatig op.
-
Bestrooi met bladpeterselie en gebakken broodkruimels.
-
Serveer met versgebakken brood.