Drie kazen macaroni

6Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 375 g gebroken macaroni
  • 40 g Spar boter
  • 50 g bloem
  • nootmuskaat
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 plakjes Oud Brugge
  • 1 pakje Danish Blue
  • 1 000 ml Spar melk
  • 6 eetlepels paneermeel
Recept

1. Kook de macaroni beetgaar in ruim gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
2. Bereid een bechamelsaus: maak een roux van de boter met de bloem door deze tot een droge massa te roeren. Voeg de melk toe en roer tot alle klonters zijn opgelost en je een dikke saus
bekomt. Laat niet koken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
3. Verdeel de gekookte macaroni over de schaaltjes. Giet de bechamelsaus over de macaroni.
4. Werk 2 schaaltjes af met de Parmezaanse kaas, 2 schaaltjes met de plakjes Oud Brugge en 2 schaaltjes met stukjes blauwe kaas.
5. Bestrooi met paneermeel.
6. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 minuten.

< naar recepten