Drie kazen macaroni PT1H 6 porties 1 pakje Danish Blue 6 eetlepels paneermeel 40 g Spar boter 375 g gebroken macaroni 4 sneetjes Oud Brugge nootmuskaat 50 g geraspte Parmezaanse kaas 50 g bloem 1000 ml Spar melk

Drie kazen macaroni

c2b3979ab86204b73cfc8b40ceaf95a68d48a57471407d838892ec74bfff3f0c.jpg

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de macaroni beetgaar in ruim gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  2. Bereid een bechamelsaus: maak een roux van de boter met de bloem door deze tot een droge massa te roeren. Voeg de melk toe en roer tot alle klonters zijn opgelost en je een dikke saus bekomt. Laat niet koken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Verdeel de gekookte macaroni over de schaaltjes. Giet de bechamelsaus over de macaroni.

  4. Werk 2 schaaltjes af met de Parmezaanse kaas, 2 schaaltjes met de plakjes Oud Brugge en 2 schaaltjes met stukjes blauwe kaas.

  5. Bestrooi met paneermeel.

  6. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 minuten.