Duke of Berkshire spiering met sinaasappel, zoete chili en structuren van wortel

10f69c17d170e333789d9bd3fe8c3d5762bfa73904938f49b30e187e0bdbcb78.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortels en laat een klein deeltje van het groen eraan. Was een klein deel van het wortelloof en snipper dit fijn. Gaar 6 wortelen in kokend water, verfris in koud water.

  2. Snij een deel van de andere wortels in kleine dobbelsteentjes. Stoof de rest van de wortels in een klontje boter met een geutje water. Mix ze glad en kruid met peper en zout.

  3. Schil een sinaasappel met een dunschiller en snij de schil in lange fijne repen. Kook de repen kort op in water.

  4. Pers de sinaasappels. Karamelliseer 50 g suiker met 2 el water en blus met de ciderazijn en het sinaasappelsap. Voeg de zoete chilisaus en tabasco toe. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat alles inkoken.

  5. Meng 10 g boter en 10 g bloem. Dik de saus hiermee en kruid met peper en zout. Voeg de zeste van sinaasappel op het einde toe.

  6. Smeer de 6 gegaarde wortels uit stap 1 met wat zoete chilisaus in en bak ze 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

  7. Draai de spiering door de bloem en bak bruin in hete boter.

  8. Voeg de spiering de laatste 4 min bij de wortels in de oven.

  9. Bak de dobbelsteentjes wortel beetgaar in hete boter.

  10. Voeg het versnipperde wortelloof op het einde toe en kruid met peper en zout.

  11. Snij de spiering in sneetjes en serveer met de verschillende structuren van wortel en saus.