Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil en rasp de gember. Pel en pers de look. Doe samen met de gember, volle yoghurt, kurkuma en gemalen zwarte peper in een kom en meng door elkaar. Schep het vlees erdoor, roer tot alles goed bedekt is. Dek af met plasticfolie en zet 1 nacht in de koelkast.

  2. Rooster korianderzaad, kardemom, kaneelstok en kruidnagel in een droge koekenpan tot het gaat kleuren. Giet in de vijzel en stamp fijn.

  3. Pel de uien, snij in grove stukken, doe in het hakmolentje en hak fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en chilipepers, snij in stukjes en mix in het hakmolentje.

  4. Verwarm een scheut olie in een gietijzeren pot en stoof de gehakte ui, paprika en chili op een zacht vuur. Roer alle droge gemalen specerijen erdoor en laat 10 min zachtjes bakken.

  5. Verwarm de oven voor op 170°C.

  6. Voeg de gepelde tomaten, het gemarineerde vlees en 250 ml water / kg vlees toe aan de pot. Roer door elkaar en breng aan de kook, bestrooi met ½ el zout / kg vlees, dek de pot af en zet 2 à 3 u in de oven.

  7. Kruid verder met zout en werk af met verse munt, koriander en plakjes chilipeper. Bestrooi met kokospoeder en lepel er wat yoghurt over.

  8. Serveer met naan, chapati of basmatirijst en plakjes komkommer.