Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Verkruimel de gist in een grote kom. Giet het water erbij en roer glad.

  3. 16b37a8b145dd4c42bc0b5418dea5eed95053af6817731c73f1407a2160495ee.jpg

    Voeg het griesmeel, de suiker en het zout toe en meng tot een glad deeg.

  4. 0eeaf2c3c99cc17af886a4504542f38bd1a23319e4f87378b443eac3df0c4921.jpg 7aba2ca218667730585382beb50bbb4680aa42a25af3193c3b308b56383091ac.jpg 91f9d99f643f0b0420430386756e6cda8a22330557ba181ae66d2b0747b1416e.jpg

    Stort het deeg uit op het werkblad en kneed 6 à 8 min tot het een soepele massa wordt.

  5. e45eaf57978061ee5724fb10a1275a3c5305d0d00f44c80a01fabad2a5012ade.jpg 176c8efff19afb5a183084b16c572b39cae20130aca1b6257ec5b1ff479257c1.jpg 08a2ebf6c916615499f5bf4db60f1c3919d79bb58b6259e5687d6d25a1c9d711.jpg

    Verdeel het deeg in stukken van 150 g en maak ze 15 cm lang. Leg op de bakplaat en laat 30 min rusten.

  6. Strooi het griesmeel op een propere handdoek.

  7. d9ec259e1c2d9ae45701a2cecc81f9a0fea3fcd67ad05d6151ebb351ade2ccb5.jpg 878fcc80f0d4847b3fd4aba596d6c318abe17b5988a615e12d40b3492f0ce0c5.jpg

    Duw met je handen de deegstukjes plat in het griesmeel tot een breedte van 8 cm en een lengte van 20 cm. Leg op de bakplaat en laat 1 u 10 min rijzen.

  8. Verwarm de oven voor op 230°C.

  9. 201cdbae2b1a5a49c68442888b9b54f2d3481847395c7b59211cf65204c895c3.jpg

    Duw met 2 vingers putjes in het deeg.

  10. Bak 8 à 10 min in de voorverwarmde oven.