Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en snipper fijn. Snipper de peterselie fijn.

  2. Wentel de forel door de bloem en bak in een pan mooi bruin aan beide zijden in wat boter. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Leg de forel in een ovenschotel.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Bak de sjalotten met de peterselie glazig in het bakvet van de vis.

  6. Blus met de riesling en laat verdampen. Bevochtig met de visbouillon en de room. Breng aan de kook en laat wat indikken. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Giet de saus over de vis en bak 10 min in de voorverwarmde oven.

  8. Snipper de kervel, dragon en bieslook fijn.

  9. Schil de aardappelen en kook 20 min gaar in licht gezouten water. Giet af.

  10. Bestrooi de vis met de gesnipperde groene kruiden. Serveer met gekookte aardappelen.