Fugazzeta, gevulde Argentijnse pizza

Fugazzeta, gevulde Argentijnse pizza

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak het spek krokant, laat uitdruppen op keukenpapier en hak fijn.

  2. Meng de 2 soorten bloem met de suiker en het zout. Laat de verse gist oplossen in het water. Kneed de bloem en het gistwater tot een glad deeg. Voeg naar het einde toe wat olijfolie toe aan het deeg. Laat 1 u afgedekt rusten.

  3. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en bol op.

  4. Pel de zoete ui en snipper fijn. Pluk de verse tijm en meng onder de ui. Voeg het krokante spek en de geraspte mozzarella toe.

  5. Rol 1 bol deeg wat uit en schik in de ingeboterde vuurvaste schotel. Zorg dat het deeg de hele bodem bedekt.

  6. Schik het ui-kaasmengsel op het deeg, maar blijf 1 cm van de rand.

  7. Rol de 2de bol uit en bedek hiermee alles. Druk goed aan rondom de schotel zodat het deeg aan elkaar kleeft.

  8. Zet de schotel in een voorverwarmde BBQ op matig vuur (liefst met een diffuser ertussen of een steen op de grill, zodat de fugazzeta niet in contact komt met het vuur). Gaar gedurende ± 20 à 25 min. Is de fugazzeta bovenaan goudbruin, dan is hij klaar.

  9. Laat wat afkoelen en serveer lauw.