Allergenen

Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing

    Emondeer de tomaten (= schil verwijderen nadat je de tomaten enkele seconden in kokend water dompelt) en hak het vruchtvlees in stukjes.

  2. Pel en pers de look, doe in de vijzel en stamp met wijnazijn en olijfolie tot een pasta.

  3. Roer de tomatenstukjes erdoor, kruid met paprikapoeder, peper en zout en voeg koud water toe tot de saus vloeibaar is. Laat een nachtje rusten in de koelkast.

  4. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de tomaten in blokjes. Pel de rode ui en snipper fijn.

  5. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de peterselieblaadjes fijn.

  6. Croutons

    Snij het brood in blokjes en bak goudbruin in olijfolie, bestrooi met oregano en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Schep alle groenten door elkaar, besprenkel met de dressing en bestrooi met croutons en peterselie.