Gekarameliseerde kippenboutjes met oosterse salade en pinda’s

Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- Groenten
Courgette
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Leg de kippenboutjes in een grote braadpan. Los het bouillonblokje op in 300 ml heet water. Giet deze over de kippenboutjes. Dek de pan af en laat sudderen gedurende 10 minuten.
-
Marinade: schil de gember en hak fijn. Roer de gember, de honing, het sinaasappelsap en de sojasaus door elkaar. Hou een beetje apart voor de salade.
-
Schenk de marinade over de kip en laat het vocht pruttelen tot het helemaal verdampt is. Er moet alleen nog een dikke siroop over zijn die aan de kippenboutjes blijft plakken.
-
Salade: rasp de komkommer, de courgette en de geschilde wortel in fijne slierten. Meng de rest van de marinade erover. Hak de pinda’s fijn en strooi over de salade. Werk af met de koriander.
-
Serveer de salade op een bordje met daarbovenop de kippenboutjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven