Gekarameliseerde kippenboutjes met oosterse salade en pinda’s PT2H 8 porties 2 el vloeibare honing 20 g verse gember 3 eetlepels sojascheuten 1 sinaasappel (het sap) 1 el korianderbolletjes 1 komkommer 1 courgette 1 blokje kippenbouillon 16 kippenonderbouten 1 wortel 1 el sojasaus 1 eetlepel Spar Tasty pinda

Gekarameliseerde kippenboutjes met oosterse salade en pinda’s

5db777f9d9d584c0091fd288c23648c0c30663afb1246d762d2c8348c1ca077f.jpg

Allergenen

Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de kippenboutjes in een grote braadpan. Los het bouillonblokje op in 300 ml heet water. Giet deze over de kippenboutjes. Dek de pan af en laat sudderen gedurende 10 minuten.

  2. Marinade: schil de gember en hak fijn. Roer de gember, de honing, het sinaasappelsap en de sojasaus door elkaar. Hou een beetje apart voor de salade.

  3. Schenk de marinade over de kip en laat het vocht pruttelen tot het helemaal verdampt is. Er moet alleen nog een dikke siroop over zijn die aan de kippenboutjes blijft plakken.

  4. Salade: rasp de komkommer, de courgette en de geschilde wortel in fijne slierten. Meng de rest van de marinade erover. Hak de pinda’s fijn en strooi over de salade. Werk af met de koriander.

  5. Serveer de salade op een bordje met daarbovenop de kippenboutjes.