Gemarineerde zeevruchtenbrochette met krielaardappeltjes

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 16 scampi’s
  • 12 Spar sint-jakobsvruchten
  • 1 kg Spar krielaardappelen
  • 2 teentjes look
  • Provençaalse kruiden
  • 1 kl peterselie
  • 1 kl bieslook
  • Spar boter
  • fleur de sel
  • 3 el Boni Selection olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el ketchup
  • 1,5 kl komijnpoeder
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl Boni Selection vloeibare honing
  • verse koriander
Recept
  1. Steek de barbecue aan.
  2. Marinade: snij de koriander fijn en meng met de rest van de marinadeingrediënten.
  3. Pel de scampi’s, maar laat het staartstukje zitten. Verwijder het darmkanaal en schep ze samen met de sint-jakobsnoten door de marinade. Laat 30 min rusten.
  4. Kook de krielaardappeltjes beetgaar in de pel.
  5. Maak kruidenboter door de boter te mengen met Provençaalse kruiden, look, bieslook en peterselie.
  6. Snij de aardappelen middendoor en schik ze in een gietijzeren pan. Leg er lepeltjes kruidenboter bovenop en kruid met fleur de sel. Dek af met aluminiumfolie en verwarm op de barbecue.
  7. Steek de zeevruchten op prikkers en gril ze goudbruin en net gaar op de barbecue.
  8. Serveer de zeevruchtenbrochette met rauwkost.

< naar recepten