Gemengde sla met eendenborst, toast met gesmolten camembert en yoghurtdressing PT45M 4 porties 400 g Spar gemengde sla 2 eendenborsten 4 sneden Spar notenbrood 250 g camembert 1 mango 1 jonagoldappel 100 ml Boni volle yoghurt 1 eetlepel esdoornsiroop 1 el Boni mosterd 0 bosje bieslook 1 bosje platte peterselie 1 bos kervel 100 g Spar granaatappelpitten geklaarde boter Boni olijfolie

Gemengde sla met eendenborst, toast met gesmolten camembert en yoghurtdressing

be4d88724c50d8beda40b8a08c6a298c10371b5ca7ba8de6f6fefa24fda26f15.jpg

Allergenen

Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij het vel van de eendenborsten kruislings in.

  3. Verhit een kl geklaarde boter in een antikleefpan.

  4. Bak de eendenborsten 2 à 3 min aan beide zijden (start op de velkant) mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 12 min verder garen in de oven.

  5. Haal uit de oven en laat 5 min rusten onder aluminiumfolie.

  6. Dressing

    Mix de yoghurt met de ahornsiroop, de mosterd, de bieslook, de platte peterselie en de kervel tot een dressing. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Schil de mango. Snij de mango en de appel in fijne blokjes en meng.

  8. Ontkorst het notenbrood en snij in rechthoekige repen.

  9. Beleg met camembert en zet 5 min in de oven, tot de camembert mooi gesmolten is.

  10. Snij de eendenborsten in fijne plakjes.

  11. Serveer wat gemengde sla in een diep bord. Besprenkel met olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Draai er wat plakjes eendenborst tussen.

  12. Werk af met de fruitbrunoise en de granaatappelpitten.

  13. Serveer met de groene dressing en de toast. Versier met kervel.