Generaal Tso’s kip PT1H 4 porties 400 g kippenvlees van de dijen 1 eetlepel pilipili 1 1 el verse gember 1 l Boni Selection arachideolie 1 el knoflook 1 el Boni Selection sesamzaadjes 1 el Boni Selection geroosterde sesamolie 3 kl Boni sojasaus 1 el aardappelzetmeel 3 eetlepels kippenbouillon 1 el rijstazijn 2 chilipepertjes 4 lente-uitjes 1 Spar eigeel

Generaal Tso’s kip

19248f210a60c1ab6fc9d40eb1d65c3742b7c06b6a59c4733dd86c7eeb3acd0d.jpg

Allergenen

Eieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de kip in dunne reepjes en de lente-ui in fijne ringetjes.

  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.

  3. Schil de gember en snij fijn. Pel het teentje look en snipper fijn. Snij de chilipepertjes fijn.

  4. Marinade: meng de sojasaus met de eidooier. Roer goed door en voeg het aardappelzetmeel toe.

  5. Roer tot alles mooi gemengd is en roer er wat olie door. Schep de kippenreepjes eronder en laat rusten.

  6. Saus: meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet opzij (1 el Boni Selection tomatenpuree, ½ kl aardappelzetmeel, 2 kl Boni Selection sojasaus, 1 el rijstazijn en 3 el kippenbouillon).

  7. Verhit een flinke laag arachideolie in de wok tot 190°C. Frituur de kippenreepjes knapperig in porties. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm op een rooster in de oven.

  8. Giet de gebruikte olie in een kom en bewaar voor een andere keer.

  9. Maak de wok schoon met keukenpapier en verwarm.

  10. Voeg 3 el olie toe en roerbak de chilipepertjes tot ze gaan ruiken. Voeg de fijngesneden gember en look toe en laat enkele sec meebakken.

  11. Giet de saus erbij en laat indikken.

  12. Voeg de kip toe en laat al roerend opwarmen. De stukjes kip moeten bedekt zijn met de saus.

  13. Breng op smaak met sesamolie en schep door elkaar.

  14. Werk af met sesamzaadjes en lente-ui. Serveer met witte rijst.