Generaal Tso’s kip

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 400 g kippenvlees van de dijen (kippenkarbonades)
  • 1 el pilipili
  • 1 el verse gember
  • 1 el look
  • 2 chilipepertjes
  • 1 el Boni Selection geroosterde sesamolie
  • 1 el Boni Selection sesamzaadjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 l Boni Selection arachideolie
  • 3 kl Boni Selection sojasaus
  • 1 Spar eigeel
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 1 el Boni Selection tomatenpuree
  • 1 el rijstazijn
  • 3 el kippenbouillon
Recept
  1. Snij de kip in dunne reepjes en de lente-ui in fijne ringetjes.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
  3. Schil de gember en snij fijn. Pel het teentje look en snipper fijn. Snij de chilipepertjes fijn.
  4. Marinade: meng de sojasaus met de eidooier. Roer goed door en voeg het aardappelzetmeel toe.
  5. Roer tot alles mooi gemengd is en roer er wat olie door. Schep de kippenreepjes eronder en laat rusten.
  6. Saus: meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet opzij (1 el Boni Selection tomatenpuree, ½ kl aardappelzetmeel, 2 kl Boni Selection sojasaus, 1 el rijstazijn en 3 el kippenbouillon).
  7. Verhit een flinke laag arachideolie in de wok tot 190°C. Frituur de kippenreepjes knapperig in porties. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm op een rooster in de oven.
  8. Giet de gebruikte olie in een kom en bewaar voor een andere keer.
  9. Maak de wok schoon met keukenpapier en verwarm.
  10. Voeg 3 el olie toe en roerbak de chilipepertjes tot ze gaan ruiken. Voeg de fijngesneden gember en look toe en laat enkele sec meebakken.
  11. Giet de saus erbij en laat indikken.
  12. Voeg de kip toe en laat al roerend opwarmen. De stukjes kip moeten bedekt zijn met de saus.
  13. Breng op smaak met sesamolie en schep door elkaar.
  14. Werk af met sesamzaadjes en lente-ui. Serveer met witte rijst.
< naar recepten