Geroosterde venkel met clementine- & muntsalade en kabeljauw

Geroosterde venkel met clementine- & muntsalade en kabeljauw

Allergenen

Vis , Mosterd , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Amandelaioli:
  2. Week 2/3 van de amandelen 30 min in koud water.

  3. Verwarm de oven voor op 220°C.

  4. Leg de rest van de amandelen op een bakplaat en zet 8 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen. Hou hiervan 1/3 apart voor de afwerking.

  5. Giet de geweekte amandelen af en doe ze met 125 ml vers koud water / 100 g amandelen, 1/2 citroensap, olijfolie en mosterd in de blender. Mix eerst op trage snelheid en dan op hoge snelheid tot een gladde crème. Voeg een gepeld teentje look en de geroosterde amandelen toe en mix nogmaals. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  6. Snij de venkel in partjes van 1 cm dik en schik in een ovenschotel. Snij 2/5 clementines horizontaal middendoor en schik ze tussen de venkel. Besprenkel met Boni olijfolie en kruid met pilipili, peper en zout. Laat 15 min garen in de oven.

  7. Schik de vis erop, besprenkel met olijfolie en rasp de bio citroenzeste erover. Kruid met peper en zout en zet nog 15 min terug tot de vis gaar is. Haal de clementines voorzichtig uit de schil en verdeel de stukjes over de ovenschaal.

  8. Clementine- & muntsalade:
  9. Pel de overige clementines en snij de partjes in stukken. Snipper de munt fijn en schep door de clementines.

  10. Serveer de salade met de geroosterde venkel, amandelen en kabeljauw met amandelaioli.