Gestoomde mosselen met tomatensausje

Gestoomde mosselen met tomatensausje
spar middelkerke

Sophie & Lieven

spar middelkerke

Allergenen

Selder , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen, pel de ui en was de selder. Hak alles zeer fijn.

  2. Snij de gerookte ham in hele kleine stukjes.

  3. Stoof de groenten en de stukjes gerookte ham aan in wat boter in een kookpot. Voeg het bier, de tomatenpuree en het groentebouillonblokje toe. Laat garen.

  4. Was de mosselen en verwijder de kapotte schelpen.

  5. Giet de mosselen bij de groenten, zet het deksel op de pot en laat garen. Schud de mosselen even op, zodat alle schelpen opengaan. Haal het deksel van de pot en laat het vocht wat inkoken.

  6. Hak de bladpeterselie fijn.

  7. Verdeel de mosselen over de kommetjes en werk af met wat bladpeterselie.