Vis met currysaus en mosselen

Vis met currysaus en mosselen

Allergenen

Vis , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de mosselen tweemaal met koud water.

  2. Pel en versnipper de sjalotten. Pel de look en snij fijn.

  3. Was de Granny Smith-appel en snij ½ in fijne blokjes. Snij de andere helft in fijne plakjes voor de afwerking.

  4. Zet de mosselen op het vuur in olie met de look. Blus met de witte wijn en laat ze mooi openkomen onder deksel.

  5. Stoof de sjalotten en blokjes appel samen aan in boter. Kruid met currypoeder en kurkuma en laat de kruiden kort meestoven.

  6. Blus met de jus van de mosseltjes. Haal de mosseltjes uit de schelp en hou apart.

  7. Voeg de kokosdrink toe aan de jus en laat inkoken. Laat de saus nog wat indikken met maïzena. Kruid met peper en zout.

  8. Snij de venkel en puntpaprika in fijne stukjes.

  9. Stoof kort en krachtig aan in hete olie en kruid met peper en zout.

  10. Bak de heilbotfilet mooi goudgeel in wat hete boter.

  11. Schik de groentjes in het midden van het bord en leg de vis erop.

  12. Dresseer de saus rond de vis en schik de mosseltjes op de vis.

  13. Werk af met schijfjes Granny Smith, het groen van de venkel en korianderblaadjes.