Gestreken mastellen

Gestreken mastellen

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Comment préparer les mastelles :

    Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Verkruimel de gist in een grote kom en roer glad met 10 cl verse melk en 1 ei. Meng de bloem, suiker, zout en de zachte boter er onder en kneed stevig.

  3. Strooi het kaneelpoeder in de rest van de melk en voeg bij het deeg. Kneed tot een elastisch deeg. Vorm tot een bal en laat 30 minuten rijzen.

  4. Weeg stukjes deeg af van 50 gr en vorm er bollen van. Laat 15 minuten rusten. Druk met je duim een kuiltje in het midden en laat de rest opbollen. Leg de mastellen op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat 30 minuten rusten.

  5. Klop het ei los en bestrijk de mastellen met het ei. Laat nog een halfuurtje rijzen.

  6. Bak in ongeveer 8 minuten goudbruin op 225°C.

  7. Laat afkoelen op een rooster.

  8. Snij de mastellen open. Bestrijk beide kanten met boter. Bestrooi met bruine suiker en vouw dicht.

  9. Leg de mastellen tussen aluminiumfolie en zet er een heet strijkijzer op (zonder stoom!), of leg tussen bakpapier en warm tussen een hete grill. Draai om en doe hetzelfde aan de andere kant zodat de suiker licht karamelliseert.

  10. Serveer de krokante gestreken mastellen onmiddellijk