Allergenen

Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:
  2. Smelt het smout of de geklaarde boter en doe met de rum en 125 ml net gekookt warm water / el rum in een kommetje.

  3. Meng de bloem met 1,5 kl fijn zout / 500 g bloem in een grote kom, maak een kuil in het midden en giet het smoutmengsel erin. Roer tot een zacht samenhangend deeg en vorm een bal. Giet er meer warm water bij als het deeg te droog is.

  4. Leg de deegbal op een met bloem bestoven werkblad en kneed het snel glad. Niet te lang, want dan wordt het taai. Dek af met plasticfolie en laat minstens 15 min rusten.

  5. Vulling:
  6. Pel en snipper de look. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de lente-ui fijn. Hak de peterselieblaadjes fijn.

  7. Verhit 2 el olijfolie in een brede pan en bak het gehakt bruin, voeg lente-ui, look en tomaten toe en roerbak tot de tomaten zacht zijn. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en schep de peterselie erdoor.

  8. Rol ½ van het deeg zeer dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Verpak de andere helft in plasticfolie.

  9. Snij vierkanten van 10 op 10 cm uit het deeg en schep 1 kl vulling in het midden van elk vierkant. Bestrijk de randen met water en vouw dicht tot een rechthoek. Druk de randen dicht met een vork. Herhaal tot alle deeg verwerkt is en schik deze pastels op bakpapier.

  10. Verwarm de friteuse tot 180°C en bak de pastels in porties aan beide kanten goudbruin.

  11. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.