Gevuld haantje en couscous met abrikozen en rozijntjes

6Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 3 gevulde haantjes
  • 50 g Spar boter
  • 300 g couscous
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 6 dl warme groentebouillon
  • 50 g Spar Tasty rozijntjes
  • 2 eetlepels Griekse olijfolie
  • 2 grote uien
Recept

1. Doe de couscous in een kom en giet de warme groentebouillon erover. Laat de couscous wellen.
2. Snij de abrikozen in kleine stukjes. Laat de rozijntjes weken in wat groentebouillon.
3. Voeg de abrikoosstukjes en rozijntjes toe aan de warme couscous. Kruid met peper en zout. Hou warm.
4. Pel de uien en snij in fijne reepjes. Stoof ze aan in een klontje boter tot ze gaar zijn.
5. Bak de haantjes aan alle zijden aan in een klontje boter. Gaar verder in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 minuten.
6. Haal de haantjes uit de oven en snij middendoor.
7. Schik een half haantje op het bord.
8. Doe de couscous met abrikoosstukjes en rozijntjes in een kommetje. Druk goed aan. Keer het kommetje om en zet op het bord. Serveer de gebakken ui erbij.

< naar recepten